Чистят реки

Булфото
share

32 км реки са почистени от началото на годината в София и речните корита са напълно подсигурени за зимния сезон. Това каза пред журналисти зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска.

Зам.-кметът посочи, че в началото на месеца са направи проверки на водостоците на нововъведената в експлоатация част от Южната дъга на Околовръстния път. „Имаме ангажимент след всеки дъжд да се прави допълнителна проверка”, каза Бояджийска.

„Тази година работихме много интензивно по план за почистване на 48 км участъци от общо 32 реки в София, включително някои дерета и тесни участъци. Насочили сме се към райони, за които имаме информация, че са критични – каза Бояджийска.

1,2 млн. лв. е бюджетът осигурен от общината. Бяха отпуснати допълнително 2 млн. лв. от междуведомствената комисия при министъра на вътрешните работи за почистване на реките. 288 хил. лв. бяха осигурени за почистване на 500 метрови участъци под общинските язовири. Беше осигурено и допълнително финансиране от 350 хил. лв. за реконструкция и обезопасяване на язовир Мрамор. Общината има и проект на стойност 1,5 млн. лв. за реконструкция на язовир Суходол и корекция на река Суходолска – каза още Мария Бояджийска.

Водещи новини

Още новини