Издирваните работници работели без трудов договор (видео)

Булфото
share

За 4 лица, които се водят изчезнали, ние установихме, че липсват трудови договори за всеки един от тях. Всички 9 души са били без трудови договори.

Това обяви пред бТВ директорът на инспекцията по труда във Варна Иван Иванов, който следи издирвателната акция след срутването на хотел край Варна.

„Тук няма да има санкции само за липса на трудов договор и за липса на безопасност по време на работа“, уточни той.

Включиха се тежките машини за търсене. Дай, Боже, да са се скрили някъде хората, които се търсят, сподели от своя страна гл. ком. Тихомир Тотев от Пожарна безопасност – Варна.

„Самоличността се установява от полицията, доколкото знам, това е направено, но аз не мога да го потвърдя. Колегите трябва да решат, в момента не са намерени тела. За нас през цялата нощ издирвахме трима човека“, допълни той.

Техниката, с която работим, е достатъчна, подкрепиха ни екипи от Бургас, 5 човека от БЧК, съобщи той.

Баща на един от затрупаните споделя, че няма никаква информация какво се случва. По думите му има транспортирани хора до болницата, но не се казвало нищо повече.
„Главата му директно я нямало“, казва човекът.

От думите му стана ясно, че синът му редовно оставал след работа за по 5 лева на час извънреден труд, за да заработи някой лев отгоре освен 30-те лева надница на ден.

Водещи новини

Още новини