Камелия настанена в кризисен център

share

Камелия Цветанова, на 15 години, от Видин е настанена в кризисен център, след като избяга от семейството си и беше обявена доскоро за национално издирване. Социални работници от отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" - Видин спешно са проучили случая, след постъпил сигнал от служител към Областна дирекция на МВР - Видин, се посочва в прессъобщение на Агенция "Социално подпомагане".

Свикан е бил веднага екип за за работа с деца, жертви или в риск от насилие. Решено е спрямо непълнолетната да бъде предприета спешна мярка за закрила, съгласно Закона за закрила на детето, тъй като са установени рискове за нейното нормално  физическо, психическо и емоционално развитие. Камелия вече е настанена в кризисен център, където ще й бъдат осигурени адекватни грижи и ще бъде защитена от вредни фактори и влияния.

Припомняме, че 15-годишната Камелия бе обявена за национално издирване на 10 март тази година и открита късно вечерта на 18  март в село Тлачене, община Бяла Слатина заедно със свой приятел, който е пълнолетен и е от Видин.

Водещи новини

Още новини