"Аз съм с теб"

share

Десет български мъже провокират със снимки по сутиени в подкрепа на жените, засегнати от рак на гърдата. Снимките са публикувани в профилите на подкрепящите кампанията, във Facebook.

Мъжете са приели предизвикателството да се снимат със сутиени, в знак на емоционалната си подкрепа на жените с рак на гърдата.

Сутиените тук са символ на готовността да се поставиш на мястото на другия, да споделиш неговите страхове и проблеми, обясниха от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, организатори на кампанията "Аз съм с теб".

Според наблюдения на онколозите, над една пета от двойките се разделят, след като на жената бъде поставена диагнозата рак на гърдата. При младите семейства този дял надхвърля половината, допълниха от асоциацията. Всяка година ракът на гърдата засяга
над 3900 българки.

Необичайните снимки са поставени на профилите на десетимата на 13 октомври, но от днес те започват да разкриват причината за тази провокация. Целта е да се провокират разговори по темата за болестта, а болните да могат да говорят свободно за проблемите си и да намерят подкрепа.

Кампанията ще продължи със създаването на сборник разкази на жени, преминали през това изпитание.

Водещи новини

Още новини