Искат оставката на Вежди Рашидов (видео)

Булфото
share

Ще поискаме оставката на министъра на културата Вежди Рашидов, ако не бъде решен казусът в НГДЕК "Константин Кирил Философ", заявиха на пресконференция Ирина Абаджиева-Репуц, председател на училищното настоятелство, предаде репортер на novini.bg.

Тя съобщи, че към протест на учителите има.  Към този момент са подадени 38 молби за оставки на преподаватели от гимназията и не са оттегляни.

По думите й, дадени обещания от Вежди Рашидов също има на среща с учителите, които не са осъществени до този момент. Тук сме, за да кажем, че проблемът с НГДЕК не е решен. Занятия в Модерно предградие се провеждат единствено, защото ръководството на училището не иска да е обвинявано в саботаж на учебния процес, а учениците имат графици, изпити, поясни Абаджиева.

Ръководството на училището е подложено на недопустим натиск за демократична страна като България, каза тя. Според нея всичко това било заради крайната амбиция на Министерство на културата да оправдае нецелесъобразни средства в Модерно предградие.

Марта Методиева, преподавател в НГДЕК, пък потвърди, че учителите не са си оттеглили оставките от Класическата гимназия.

Обещанията на Министерство на културата не са спазени. Едно то тях е да осъществяваме учебен процес в 13-то СОУ като филиал. Не мога да нарека нормален учебния процес в Модерно предградие това, че имаше наполовина деца, заяви учителят по латински Марта  Методиева.

На пресконференцията присъстваха и родители на ученици, който потвърдиха че децата застават зад позицията на учители си.

Водещи новини

Още новини