Гаф на Димитър Цонев втрещи Петър Стоянов

Булфото
share

Гаф на водещия по БНТ Димитър Цонев втрещи президента Петър Стоянов, който му гостува по повод 18 години от връщането на мандата за съставяне на правителство през 1997 година.

Говорейки за Николай Добрев и Георги Първанов, които тогава са водещите хора в БСП, водещият обърка името на Кольо Добрев с това на сина му - Кирил Добрев, и му пожела "Бог да го прости!".

Президентът Петър Стоянов не го поправи, но се учуди на изказа, и все пак хладнокръвно коментира събитията по връщането на мандата на БСП.

„Георги Първанов и Кольо Добрев дойдоха при мен с готов кабинет преди 18 години. Връчиха ми папката. Аз я взех и погледнах вътре. Очаквах, че там ще бъде отказа за съставяне на кабинет. Но не бе така. Вътре беше състава на правителството. Премиер бе Николай Добрев, а след него бяха министрите. Аз им върнах папката и предотвратих гражданска война. Наруших Конституцията тогава”, изтъкна заслугите си президентът Петър Стоянов.

„След като им върнах папката, свиках заседание Консултативният съвет по национална сигурност. Ако не им бях върнал папката, трябваше да я внеса в Народното събрание и парламентът да гласува новия кабинет. БСП тогава имаше 125 гласа, така че нямаше да има проблеми. На сбирката на Консултативния съвет присъства и главният секретар на МВР ген. Ламбов. Той каза, че може да гарантира какво ще стане, ако се обяви нов кабинет. Тогава всички парии се обединиха около това БСП да се откаже от мандата. Така и стана”, добави президентът.

Водещи новини

Още новини