Къща се срути в кирковско село, 24 селища в Кърджалийско без ток

Булфото (архив)
share

В кирковското село Дрангово се е срутила къща. Останала е една стая, която двамата обитатели отказват да напуснат, съобщават от областната администрация в Кърджали.

Кметът на Кирково Сали Рамадан каза, че към момента продължават преговорите с двамата да напуснат обекта и да бъдат временно настанени при роднини, отбелязва БТА.

Двадесет и четири населени места в област Кърджали са без ток, заради скъсани проводници от бурния вятър. Авариите по мрежата са в направленията Енчец - Брош, Рани лист -Бели пласт и в района на Крумовград в посока с. Тихомир. Екипите на EVN работят по отстраняване на повредите.

От 0.00 часа снощи по линия на "Пожарна безопасност" са регистрирани 10 произшествия - паднали дървета, съборен билборд, скъсани жици и отнесени покривни ламарини. Възникнали са и 4 пожара - три възпламенени комина и един в жилищен блок в Ардино. Има счупени прозорци на хотел "Арпезос". Пострадали хора няма.

В област Кърджали е обявен оранжев код заради силния вятър. Системата за ранно предупреждение от наводнения за река Арда показва, че водните нива в басейна на реката са достигнали прага на внимание и са под наблюдение.

Водещи новини

Още новини