Цветелин Кънчев защити циганите: Един билет струва един хляб (видео)

share

„Гратисчийството няма етнически произход“, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев.

Коментарът му бе по повод експеримент на телевизията, при който стана ясно, че контрольорите в градския транспорт не ходят в ромските махали на София, а когато отидат всички, които пътуват в автобусите са без билети.

„За случаите у нас трябва да се търси първопричина и решение. Имате ли представа кой печели в ромските махали на последните избори. Партията, която е спечелила, е обещала безплатен транспорт. Говорим за партия ГЕРБ. Тя е спечелила масово в циганските махали“, добави Кънчев.

„Нашите хора пътуват гратис, защото един билет струва един хляб. Преди години имаше над 15 души цигани шофьори на автобуси и тролейбуси. Сега да има един-два“, посочи още той.

Вили Лилков, депутат от Реформаторския блок, коментира от своя страна, че проблемът не е само с циганите.: Циганите пътуват масово гратис, но и много българи не си купуват билети. Т.е. проблемът не е от немотия“, добави още той.

Водещи новини

Още новини