До 5000 лв. от съда за падане на леда

share

Между 3000 и 5000 лв. вървят обезщетенията, които съдът присъжда за наранявания, причинени от подхлъзване по заледени улици и тротоари, информира в. "Телеграф".

Ответник по делата са най-често общините, макар че тротоарите трябва да се почистват  от собственика на прилежащата сграда,а спирките и улиците от почистващите фирми.

За да спечелите едно дело, ако сте пострадали, трябва веднага да бъдете освидетелствани от лекар и да намерите свидетел на инцидента.

На делото сред най-честите аргументите на адвокатите на общините е, че снеговалежът е събитие с непреодолима сила-форсмажор. Обикновено тезата им е, че общината е нямала време да почисти , тъй като снеговалежът е бил непредвиден или по-силен от предвиденото.Тези твърдения обаче трябва да се докажат пред съда и затова се искат и становищата на НИМХ-БАН, които най-често показват, че метеоролозите отдавна са предупреждавали за идващата снежна атака.

Размерът на обезщетенията се определя от медицинската експертиза, която оценява достоверността и основателността на направените разходи за лечение.

Водещи новини

Още новини