Чужд гараж изникна в двора ни, алармираха читатели (обновена)

Булфото
share

Наш читател алармира за пореден абсурд, в който съседски имот навлиза в неговия без право на обжалване.

Иван Димитров е от град Левски. На 1 ноември 2014 година той депозира жалба в Районна прокуратура - Левски и до главния архитект на града Евгений Къневски за това, че в двора му през 1995 година е построен гараж.

По думите на Димитров имотът му се разпростира на площ от 600 кв. м, а гаражът заема 9 метра от него.
„Гаражът е 9 на 4,5 метра, висок е 4 метра“, жалват се хората от Левски.

Към днешна дата обаче Димитров получава отказ да се образува производство и той вече е на мнение, че е загубил правото си да обжалва казуса пред Окръжна прокуратура - Плевен.
„Не намираме разбиране на регионално ниво, затова се обръщаме към вас“, споделиха пред Novini.bg сем. Димитрови, които не за първи път се опитват да намерят решение на въпроса, но безуспешно.

„Арх. Къневски ме заплашва, че ще съжалявам. Паралелно с това има издаден документ с невярно съдържание за извършване на проверка в съседния на мен имот, който е навлязъл в двора ми на 17.11.2014, като в него се пишат неверни твърдения“, категоричен е Иван Димитров.

„Такава проверка не е извършвана, дори аз и майка ми бяхме извикани на 21.11.2014 в канцеларията на архитекта, с пакета документи. Когато се опитах да говоря с него, и той започна да ме заплашва, че ще съжалявам. Моля ви, окажете ми съдействие“, призовава собственикът на имота.

По неговите думи това е обичайна практика. „С казуса за незаконното строителство в моя двор са запознати всички институции по компетенция. Мога да предоставя пълен пакет документи по казуса“, допълва Димитров.

Редакцията ни разполага с документите на жалбоподателите, в случай, че компетентните органи проявят интерес. Готови сме да публикуваме и мнението на ответната страна по казуса.

Водещи новини

Още новини