Преспи затрудняват движението в Ловеч, Априлци и Троян

Булфото (архив)
share

Снегонавявания, преспи и ограничена видимост затрудняват движението в общините Ловеч, Априлци и Троян, съобщи за БТА  директорът на Областното пътно управление в Ловеч Георги Грозданов.

По думите му пътят Деветаки - Брестово е затворен за движение. Затворен остава и проходът Троян - Кърнаре. Въведено е ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Плевен - Ловеч.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е потърсил съдействие от "ДАИ" - Ловеч, за да спират тежкотоварните автомобили, идващи от Троян, още на входа на Ловеч, за да се предотвратят евентуални произшествия.

В момента в областта 78 машини почистват републиканската пътна мрежа, добави Грозданов.

По-рано днес от община Ловеч препоръчаха пътуващите в посока селата Горан и Владиня да използват обходни маршрути поради  снегонавявания.

От електроразпределителното дружество заявиха за БТА, че аварийни групи продължават да отстраняват авариите в селата  Славяни, Слатина, Лисец, Баховица и части от град Ловеч.

Днес скоростта на вятъра и достигнала 15 метра в секунда, а снежната покривка в Ловеч в момента е 17 см. На места в областта е над 20 см, заявиха от хидрометеорологичната станция в Ловеч.

Областният управител на Ловеч Мадлена Бояджиева съобщи, че няма бедстващи хора в областта.

Водещи новини

Още новини