В Пловдив се оплакват от рекет от Агенцията по безопасност на храните

share

Депутатът от "Патриотичния фронт" Борис Ячев ще сезира прокуратурата по сигнал от търговци от Пловдив, които се оплакват от изнудване от страна на регионалното подразделение на Агенцията по безопасност на храните. В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" народният представител заяви, че проблемът продължава вече седма година.

"Това е добре обработена корупционна схема и продължава от години - от края на тройната коалиция. Хората сменят политическите си покровители и там парите нямат политически цвят. На първо място, когато има нарушение, той е предупреждаван, че ще му бъде наложена най-голямата сакнкция и започват пердложения за свеждане на санкцията до изчезването й. Последният случай е с маслени продукти - кашкавал, трябвало е да блъдат унищожени тонове, е бил изпратен в посока за производство на друг вид храни. Това е в складово помещение.
Такса спокойствие, с нея се облагат повечето от действащите обекти. Да не бъдат проверявани, да не им се налагат санкции. Започва се от 15-20 лв и се стига до 20 хиляди лева.
През годинините са подавани сигнали.
Но по-голямата част от тези предприемачи не желаят да застанат с името си.
Подобни схеми има и в други региони", съобщи депутатът.


Борис Ячев каза още, че подготвя официално запитване към земеделския министър Десислава Танева.

Водещи новини

Още новини