Нови автобусни спирки в Ямбол

share

Монтирането на новите спирки в община Ямбол продължава по график, като вече са поставени половината от общо 80 - те предвидени в концесията.

Окомплектоването на спирките върви паралелно с поставянето на основния заслон. Девет вече разполагат с павилиони, рекламни табла и видео наблюдение, с което концесионерите предвиждат да обезпечат охраната на съоръженията. До края на годината предстои да се монтират всички спирки и те да бъдат оборудвани с места за реклама. Всяка спирка ще разполага и с табло за пълното разписание на автобусите от градския транспорт, за да се осигури добра информираност на гражданите и възможност да осъществяват контрол, информира Дарик.

С концесията за спирките продължават поредицата от усилия на общината да подобри състоянието на транспортното обслужване в града. Разработено бе пълно детайлно разписание, каквото никога не е било правено. Автобусите са оборудвани с GPS устройства, за да се следи за спазване на разписанието и нуждата от промени в него, съобразно трафика и потреблението.

Водещи новини

Още новини