Баща наби ученик в двора на училище

share

Родител ошамари ученик в двора на варненското СОУ „Найден Геров”. Инцидентът стана вчера сутринта около 8 часа, по време на първия учебен час пред очите на други деца, пише "Монитор".

Мъжът проявил физическа агресия, след като ученик от горните класове го нагрубил. Когато чул обидните думи, той не се сдържал и шамаросал недораслия наглец. „Седмокласникът имал час по физическо възпитание и със съучениците си играел футбол в двора. По същото време в него влязъл и мъжът, който водел детето си, разказа директорката на СОУ „Найден Геров” Мария Нестерова.

Пред ръководството на училището бащата разказал след инцидента, че му се сторило, че ритащите топка момчета, се бият. Намесил се и им направил забележка, при което битият тийнейджър му отговорил грубо и провокативно. Последвала размяна на остри реплики, която още повече предизвикала бащата, който не се сдържал и затворил с шамар устата на наглеца.

„Имало е удар от страна на родителя. Не мисля, че родителите на пострадалия ученик смятат да повдигат обвинение. Детето е добре, по-сериозно е отражението върху психиката му, тъй като това се случва пред съучениците му”, коментира Нестерова. Веднага са били извикани родителите на потърпевшия тийнейджър, които са разговаряли с мъжа за инцидента. Той съжалил, че е ударил чуждото дете, допълни тя. „Сутринта двете страни се срещнаха и родителите си стиснаха ръцете. Потърпевшата страна няма претенции, но това си е тяхна работа. Не мога да им въздействам. Оттук нататък следва работа на психолога”, коментира инцидента директорката на училището. Нестерова допълни, че в практиката й няма друг подобен случай. Затова и не се толерира влизането на родители в сградата, за да няма такива инциденти, каза още тя. За случая няма подаден сигнал в полицията.

Водещи новини

Още новини