Гръмналата фабрика с констатирани нарушения още преди 15 дни

Булфото
share

Преди 15 дни във въпросната фирма – фабриката за взривни вещества в Горни Лом, която се взриви по-рано днес, е направена проверка, по сигнал на ДАНС, установени са нарушения, издадени са актовете.

Това разкри по време на правителственото заседание вътрешният министър Йордан Бакалов.

„За голямо съжалени явно дисциплината на самата фирма не е на ниво, защото през 2010 също е имало такова произшествие“, подчерта той.

Районът е отцепен, не се допускат хора, които да влизат. За голямо съжаление, има вторични взривове. Знаете, че след последния взрив можем да влезем 24 часа по-късно, допълни министърът на вътрешните работи.

По думите му лошото е, че взривът е станал по-късно, а денят е по-къс и по всяка вероятност ще бъдат използвани безпилотни самолети, за да бъде огледан районът, също роботи, с които да се влезе във фабриката, и друга техника.

Това са нещата на този етап, които мога да съобщя. Не можем да кажем има ли жертви или не, тъй като не може да влезем, отбеляза министър Бакалов.

Той със съжаление цитира думи на портиерката, а не официална информация. Според жената по време на инцидента двете смени са се сменяли на работа. Собствениците са били също в района на завода.

Бакалов предположи, че вероятно инцидентът е станал в момент на утилизация на мини, тъй като фабриката се е занимавала с такава „Но без разследване няма как да вземем каквато и да е позиция. На този етап е това“, каза Йордан Бакалов.

Водещи новини

Още новини