Протестиращи: ДКЕВР е параван на енергийната мафия (обновена+видео)

share

Засилено полицейско присъствие пред ДКЕВР. Пред сградата на енергийния регулатор се събраха недоволни от увеличението на цената на тока от 1 октомври, предаде репортер на Novini.bg. Окончателното решение за поскъпването ДКЕВР трябва да вземе днес на закрито заседание.

Пред сградата са Дончо Дудев и Янко Петров от "Движение за граждански контрол", които на последното заседание на ДКЕВР на 25 септември хвърляха яйца. Хората им за кратко блокираха движението по бул. "Дондуков", разхождайки се напред-назад по пешеходната пътека пред сградата на енергийния регулатор. Полицията регулира движението.

Протестиращите скандират „Излезте, излезте”, „Революцията започва”, „Мафия”. Виждат се плакати с надписи "ДКЕВР е параван на енергийната мафия" и "Всичките продадоха България за 70 години". Недоволните от поскъпването на тока поискаха оставките на членовете на енергийния регулатор.

В 10.00 ч. пред ДКЕВР започна и протест, организиран от БСП-София. Социалистите скандират "ДКЕВР - оставка", "Близнашки - мафия". От "Движение за граждански контрол" се разграничиха от партийния протест, като заявиха, че темата с поскъпването на тока не трябва да се политизира.

Водещи новини

Още новини