НГК "Природата за хората и регионите": "Зелените" разиграват една и съща сценка

Булфото
share

Относно днешните протести на партия Зелените срещу проучванията за шистов газ, от НГК "Природата за хората и регионите" разпространиха позиция до медиите.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Всеки път по време на изборни кампании, от партия Зелените разиграват една и съща сценка и всеки път електронните медии, телевизиите и радиата реагират по един и същи начин на играта им и ги отразяват във всичките си емисии.

Схемата е следната и тя винаги в края на кампанията:

Някоя от безбройните им неправителствени организации провежда абсолютно измислен протест, в случая отново срещу проучванията за шистов газ. Все едно от три години няма наложен мораториум от Парламента, не само върху добива, но и върху проучванията. Той (мораториумът) е толкова всеобхватен, че освен газ и нефт, дори и кладенец за вода, не можеш да си изкопаеш в двора.

Днес Зелените отново, за да ги отразят безплатно централните медии, организират в няколко града шествия. Едното обичайно е във Варна, където освен някой друг еколог участват и рокери, с мотори от по 1 000 кубика. Обикновено форсират яростно този път срещу газа, все едно техните машини са на алпийски въздух и хич не замърсяват околната среда. В София протестърите са на Попа, от където ще си направят една разходка по централните улици, в час пик. Активистите на Зелените ще се покажат, този път като лица на автентичното гражданско общество. В Пловдив, обичайно 8 човека с три плаката, ще бранят чистотата на водата в Добруджа. В Пазарджик, вместо да протестират срещу отровения въздух, от горящото от години сметище, петима с плакати ще борят газовите монополисти.

Зеленият сценарий ще продължи утре, с участието на протестиращите в сутрешните блокове на телевизиите и радиата, ще се изкажат и няколко политолога, напоследък оцветени в зелено. И всичко това ще се случи абсолютно безплатно на фона на поредните новини, в които разтревожени говорителки ще ни информират за поредните протести на миньори поради неплатени заплати, предстоящото увеличение на цената на тока и минус 40-градусовата зима, която ни очаква и непосилните цени на парното.

Честито: За зелена България!"
 

Водещи новини

Още новини