Дюнерите причиняват рак, предупреждават лекари

share

Все повече българи предпочитат да закусват, обядват и дори вечерят готова храна от заведенията за бързо хранене, вместо сами да приготвят здравословно меню. Причината е, че това е лесно и евтино.

Малко преди 12:00 ч. на обяд пред закусвалните се извиват опашки от хора. Менюто не е здравословно, но хората явно не се притесняват от това и много от тях си хапват сладко-сладко и късно вечер.

Проучвания показват, че всеки четвърти българин закусва с тестени изделия, а над 50% от българите не спортуват, което води до затлъстяване и здравословни проблеми.

Дюнерите могат да предизвикат рак, тъй като са пълни с Е-та, заяви гастроентерологът д-р Добринка Атанасова в ефира на ТВ7.

Водещи новини

Още новини