Все повече българи предпочитат да закусват, обядват и дори вечерят готова храна от заведенията за бързо хранене, вместо сами да приготвят здравословно меню. Причината е, че това е лесно и евтино.
Малко преди 12:00 ч. на обяд пред закусвалните се извиват опашки от хора. Менюто не е здравословно, но хората явно не се притесняват от това и много от тях си хапват сладко-сладко и късно вечер.
Проучвания показват, че всеки четвърти българин закусва с тестени изделия, а над 50% от българите не спортуват, което води до затлъстяване и здравословни проблеми.
Дюнерите могат да предизвикат рак, тъй като са пълни с Е-та, заяви гастроентерологът д-р Добринка Атанасова в ефира на ТВ7.
Дюнерите причиняват рак, предупреждават лекари
- 12.09.2014 | 09:49
- 3629