Погром и в София, жандармерия огради парламента

share

27 души бяха арестувани при сблъсъци между полиция и протестиращи младежи в София. Организирани в социалната мрежа Фейсбук близо 1000 души тръгнаха към парламента, скандирайки „Цигани, умрете" и „Българи юнаци".

Пред Народното събрание демонстрантите бяха посрещнати от плътен кордон полицаи и жандармеристи. Протестиращите се покатериха на паметника на Цар Освободител и скандираха срещу циганската престъпност. След това с минута мълчание и на колене всички почетоха паметта на 19-годишния Ангел, който беше прегазен в Катуница. Тълпата продължава да вика „Оставка" и „Би Ти Ви боклуци". Няколко пъти протетиращите изпяха химна на България и патриотични песни. Сред тях има и много привърженици на футболни агитки и рокери.

От Народното събрание групата от над 1000 души тръгна към Джамията до ЦУМ, но полицията не им позволи да стигнат до там. Младежите скандират обиди и настояват: "България, освободи се". Част от протестиращите отговориха с канонада от камъни и побягнаха по бул. "Витоша", като чупеха всичко по пътя си.

Водещи новини

Още новини