Цигани тровят дъщеричката си, за да вземат помощи?

share

Специализирана болница за активно лечение по детски болести - София подава сигнал за ромско семейство, което според лекарите, умишлено трови 2-годишната си дъщеричка. Само за няколко месеца малката Нели е приемана повече от 10 пъти в различни болници, поради което се появяват съмнения, че родителите на детето могат да го тровят умишлено с медикаменти, за да получат ТЕЛК и съответно по-големи социални помощи, съобщава ТВ7.

Семейството обаче разказа съвсем различна история. Бащата заяви, че подозренията са напълно неоснователни. Оказва се, че детето им е болно от година. Претърпяло е чревна инфекция, а в Александровска болница установяват, че е с вирусен менингит. След 3 дни детето пак започва да се чувства зле.

Водят го в две различни болници, където били на детето диазепам. Доц. Мангъров в Александровска болница съди от изследвания, че момиченцето е натровено. Той попитал дали някой от семейството взима лекарства за кръвно. Бабата имала такива медикаменти и докторът се усъмнил, че детето е натровено с тях. Току закрепено, състоянието на момиченцето рязко се влошава и това налага родителите често да ходят до болницата, понякога викайки линейка и през нощта.

Майката на Нели твърди, че в лечебно заведение са я накарали да подпише, че се отказва от детето, защото не може да се грижи за него. Тя обаче отказва. Бащата също твърди, че иска лекарите да дадат вярна диагноза, за да могат да лекуват момиченцето си правилно. Той казва, че лекарите са тези, които предписват лекарствата и той не е способен да трови собственото си дете.

Проверка ще установи дали наистина детето е приемало системно медикаменти. До дни ще станат ясни резултатите от новите медицински изследвания, които се правят на двегодишната Нели.

Водещи новини

Още новини