Врачанско село продължава да се наводнява при глътнала 2 млн. лв. канализация

Булфото
share

Икономическа полиция във Враца започна вчера проверка за изпълнен през 2008-2009 г. проект за канализация и отводнителна дренажна система в криводолското с. Пудрия.

Според многобройните сигнали на местни жители селото се наводнява при дъжд, а канализацията не функционира нормално, съобщава "24 часа".

Работите са извършени от "Пътинженеринг-М", която била избрана след конкурс и направила колектор и 5 км дренаж.

Според кметицата на Пудрия от БСП Росица Михайлова всичко в изпълнението е наред.

"Канализацията се запушва при всеки дъжд, водата няма къде да се оттича заради лошия дренаж", твърди обаче Борис Георгиев, който живее до заустването на дренажната система.

Още докато монтанската фирма изграждала съоръжението, хората от Пудрия забелязали, че в него не се полагат описаните в проекта материали, а се насипва обикновена баластра, примесена с тиня от близката река Ботуня. Тогава никой не обърнал внимание на сигналите на хората.

"В крайна сметка похарчените по проекта пари са хвърлени на вятъра", обобщава Тодор Резов, който е сред десетките жители, подписали сигнала до прокуратурата.

Вчера инж. Лариса Ангелова, на която е възложена техническата експертиза от Икономическата полиция, поиска багер, за да бъдат разкопани шахтите, и стана ясно, че в изкопите действително е насипвана речна баластра вместо предписаните по проекта инертни материали.

"Ще предам моя доклад със заключенията от експертизата на следователя от Икономическата полиция във Враца, натоварен в разследването на случая. След това ще има дума прокуратурата", заяви Ангелова

Водещи новини

Още новини