Започва миенето на столичните улици

share

От днес започва миенето на улици в центъра на София, съобщават от Столичната община.

Екипи на консорциум "Титан София Център" ДЗЗД и консорциум "Щрабаг Умвелтсървиз" ДЗЗД ще мият улици по карета на територията на Столична община в районите "Красно село", "Триадица - център", "Възраждане", "Оборище" и "Средец" в периода от 2 юли - 26 август.

По време на дейността от 7.30 ч. до 16.30 ч. се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните зони /карета/. За същия времеви период ще бъдат закривани участъците от "Синя /Зелена/ зони" и "Служебен абонамент", а гражданите ще бъдат уведомявани предварително. Консорциум "Титан София Център" ДЗЗД и Консорциум "Щрабаг Умвелтсървиз" ДЗЗД ще осигуряват поставянето на съответните знаци по временната организация на движението в съответствие със съгласувания график.

По време на лятното миене ще бъде осигурен авариен екип на "Софийска вода", който да работи при възникване на проблеми с оттичане на отпадните води в дъждоприемните шахти. Фирмите "БТК-VIVACOM" АД, "Топлофикация-София" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД, "Улично осветление" ЕАД се задължават да окажат съдействие и своевременно да отстранят проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна в същия период, съобразно своите задължения.

Преди измиване на каретата Центърът за градска мобилност ще направи преглед на всички свои съоръжения и ще отстрани повредите.

В този интервал от време собствениците и водачи на превозни средства следва доброволно да преместят автомобилите си, с цел качествено извършване на дейността. Непреместените от собствениците автомобили ще бъдат принудително преместени като за новото им местоположение информация се получава от съответното полицейско управление.

Водещи новини

Още новини