Искат незабавни мерки срещу питбул убиец

Булфото
share

От Националната координационна мрежа "Справедливост за животните" сигнализират с писмо до БАБХ и представителството на ЕК в София за случай на особена жестокост, проявена от домашно куче. Пред очите на деца и възрастни домашният питбул е разкъсал и умъртвил друго животно.

Молбата им е за спешно прилагане на предвидените мерки съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД) спрямо
домашно куче с агресивно поведение, което застрашава здравето и живота на хора и животни.

На 14 септември кучето от порода питбул е напуснало апартамента в ж.к. "Гоце Делчев", бл. 235, където е отглеждано, излязло от входа и нападнало 15-годишно куче. "Адската сцена не успяват да прекратят дори полицаите, които блокирани от подивелия питбул, се принуждават да напуснат жилищния вход през балконите", разказват от организацията.

На сигнала от граждани ОП "Екоравновесие" се отзовал с ловен екип, но директорът на общинската фирма според "Справедливост за животните" не е сигнализирал за инцидента на Столичния инспекторат или Областната дирекция на БАБХ, поради което опасното куче не е задържано, а е оставено на собствениците му.

Хора, присъствали на инцидента, твърдят, че кучето-убиец редовно се разхожда от своите собственици без повод и намордник.

Водещи новини

Още новини