Светият Синод: Спрете гей парада

Булфото/Архив
share

Светият Синод на Българската православна църква за поредна година поиска да бъде отменен традиционният гей парад в София. Тази година той трябва да се състои в събота, 21 юни.

Според владиците държавните и общински институции, както и самите организатори на „София Прайд 2014" „трябва да анулират този поход на възгорделия се грях", защото проявата е „противоестествена и безнравствена". Кой има интерес грехът да бъде широко пропагандиран и публично демонстриран, питат митрополитите начело с патриарх Неофит.

„Св. Синод не може да одобри провеждането на събития в центъра на Града на Божията Премъдрост - София, които са плод на дълбока заблуда, гибелна гордост и пагубно безбожие. Православната ни съвест не може да приеме прояви, които се организират под мотото „Против правилата", защото те обезобразяват човека, представляват опасност за доброто възпитание на нашите деца, рушат устоите на традиционното семейство и заплашват здравината на цялото ни общество", са казва в позицията на патриарх Неофит и митрополитите.

Водещи новини

Още новини