Тъщата на Яне отново стана шефка

share

Тъщата на Яне Янев Бойка Янчева е отново директор на Бюрото по труда в Червен бряг, след като преди близо година и половина бе уволнена дисциплинарно.

Заповедта за повторното й назначението е от 9 септември т.г. Преди това Върховният административен съд е отменил отстраняването й от работа, като незаконосъобразно, обясни самата тя, пише "Труд".

Бойка Янчева бе махната от работа на 1 април м.г. след като 15 години заемаше шефското място в трудовата борса, време през които е получавала и награди за най-добър служител от социалния министър. Уволнението й дори стана предмет на депутатски въпрос от парламентарната трибуна към социалния министър. Официалната информация от ведомството бе, че при проверка са установени нарушения на вътрешните правила за работа. Веднага плъзнаха слухове, че отстраняването на дългогодишния кадър станало заради любовта на дъщерята на Бойка Галя с лидера на РЗС.

В края на май т.г. Яне и студентката по право Галя вдигнаха сватба в Сандански.
На мястото на уволнената Бойка Янчева в червенобрежкото бюро по труда бе назначен Пламен Петров, чиято съпруга Ралица Петрова тогава бе заместник-кмет на Червен бряг, а сега е директор на плевенското поделение на НОИ. Преди това Петрова бе зам-кмет на Червен бряг, а това лято името й се спрягаше като една от четирите номинации на местните гербери за кандидат-кмет на железничарския град.

След връщането на старата началничка на поста, Пламен Петров е върнат на предишната си длъжност - експерт в бюрото по труда в Червен бряг.

Водещи новини

Още новини