Депутати от ГЕРБ на протест срещу правителството (обновена)

Булфото (архив)
share

Депутати от ГЕРБ се появиха на площад "Независимост" в поредния ден на протести срещу кабинета "Орешарски", съобщиха новините на БТВ. 

По-известните имена са тези на Томислав Дончев и Цецка Цачева. Близо 300 души тръгнаха от площада пред Министерски съвет. Хората вървят по бул. "Цар Освободител” в посока Народното събрание. Движението е блокирано. Протестиращите развяват български знамена и знамена с логото на ГЕРБ, свирят със свирки и барабани. Полицейското присъствие е засилено.

Протестиращите достигнаха сградата на парламента. Те скандират "оставка" и са опънали плакат, на който пише "България каза, Орешарски върви си!”.

Приключи протестът срещу правителството на Пламен Орешарски. Движението пред Народното събрание вече е пуснато. Около 15 души са останали в пространството между паметника на Цар Освободител и пътното платно, като около тях се намират няколко служители на реда. Полицаите са предприели тази мярка заради вече пуснатото движение по булеварда. Участвалите в протеста скандират „победа” и обсъждат състоялото се протестно шествие и политическата обстановка в страната след провелите се евроизбори и дебати в пленарната зала по вота на недоверие в сектор „Енергетика”.

 
 

Водещи новини

Още новини