Ахмед Муса: Осъдиха религията ни

Булфото
share

Аз съм невинен. Държавата не съди мен, а съди ислямската религия. Това заяви Ахмед Муса, който беше осъден да лежи една година в затвор за проповядване на радикален ислям.

"Вярвам, че истината ще излезе, но виновните за тези клевети са на свобода. Осъдиха ме по клевети. Адвокатът ми обжалва тези обвинения. Не се признавам за виновен", подчерта Муса.

Този човек ли доведе исляма в квартала, попита репортерът на БТВ. отговорът беше положителен. Според местното население преди това в квартала е царяла варварщина. Не са се допускали външни хора там. Местните жители подкрепят имама си и смятат, че той е допринесъл за развитието на региона. Никой не се чувства застрашен тук.

Муса коментира и начина, по който изглеждат жителите в квартала, това че жените са с бурки, а мъжете с дълги бради. "Преди години ни забраняваха да се обличаме и да изглеждаме по този начин, сега имаме възможност да четем мюсюлманска литература, свободни сме да се обличаме и изглеждаме според изискванията на религията ни". 

Забулени жени и деца също се обявиха в защита на своя религиозен водач. Жените смятат, че децата трябва да се забулват след навършване на една година. Жените масово спират да ходят на училище, за да не нарушават вярата си. Много от тях са учили до четвърти клас и не могат да пишат и четата, въпреки това носеха плакати с лозунги.

Друг жител на квартала обяви, че преди да познае вярата е бил трафикант на жени, но не е бил заловен и наказан за това. Той се учуди, че един имам е осъден за проповедите си.

Водещи новини

Още новини