Вълна от жалби срещу варненски полицай, сезиран е и Йовчев

share

Вълна от жалби за полицейски произвол на полицай Илиян Танев за по-малко от месец заля окръжната прокуратура, областната дирекция на полицията и областния управител на Варна. Сезиран е и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, пише "24 часа".

В последния ден на февруари инспекторатът на полицията е разпитал 20-ина души, свидетелствали за полицейско насилие във Варна. Другата седмица са привикани още граждани, сигнализирали за тормоз.

Зад голяма част от жалбите се крият скандали след съставени актове за движение на автомобили и паркиране в местността Салтанат, която хем е паркова част от Морската градина, хем е жилищен район с асфалтирани улици.

Юристка разказва как полицай Танев е извадил пистолет срещу нея и 6-месечното й бебе. Неин съсед, спрян също за акт, потвърждава историята и в своята жалба. Заради превишени полицейски права се оплакват и двама известни варненски бизнесмени. Потърпевш пък разказва потулена стара история, в която той е ошамарен от полицая насред улица във Варна.

"24 часа" се свърза и със самия Илиян Танев. Той отказа коментар по жалби и обвинения с мотива, че няма право да говори без разрешение от преките си началници.

Водещи новини

Още новини