Националният флаг беше издигнат пред паметника на Незнайния войн

share

Националният флаг беше тържествено издигнат пред паметника на Незнайния войн, по случай 136 години от Освобождението на България от турско робство.

На церемонията участие взеха президентът Росен Плевнелиев, председателят на парламента Михаил Миков, министърът на отбраната Ангел Найденов, заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев. Националният трибагреник беше донесен от гвардейци и беше изпълнен българският химн в чест на националния празник.

Венец в памет на загиналите беше положен пред паметника на Незнайния войн от името на Росен Плевнелиев и Михаил Миков. С минута мълчание беше почетена паметта на загиналите. С издигането на националния флаг, бе поставено официално началото на тържествените прояви по случай 3 март и Освобождението на България от турско робство. Прозвучаха 20 артилерийски салюта. На церемонията присъстваха и много граждани, както и общественици, дипломати, политици и духовници. По повод Националния празник, в 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на караула пред Президентството, a от 12.30 ч. в зала „България“ ще започне съвместен празничен концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Софийската филхармония.

Водещи новини

Още новини