Паметникът на Съветската армия осъмна като Пижо и Пенда (снимки+видео)

Булфото
share

Вечерта срещу 1-ви март Destructive Creation извършиха поредната си акция в столицата. По случай "Баба Марта" те превърнаха „Братската могила", един от паметниците, посветен на съветската армия, в Пижо и Пенда, съобщи Нова телевизия.

В „обличането" на двете статуи на партизанина и партизанката в Борисовата градина в столицата са се включили между 7 и 8 души, като това им е отнело близо 4 часа. Това е поредната подобна акция в София. На 23 февруари Паметникът на Съветската армия в столицата осъмна боядисан. На монумента бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските войни бе боядисан с цветовете на същия флаг.

Това бе поредният акт срещу скулптурната композиция в центъра на София и бе извършен в деня, в който в Русия се честваше Денят на защитника на отечеството, еквивалент на българския Ден на храбростта (6 май). Преди време фигурите на Паметника на Съветската армия бяха боядисани като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците и партизаните бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.

Вижте снимки ТУК.

Водещи новини

Още новини