Кошмарно пътуване в софийското метро

Интернет
share

86-годишният софиянец Нако Наков изживя кошмар в столичното метро - 15-ина минути пътува със заклещена на вратата ръка до последната станция по линията, когато машинистът го извади от капана.

Около 18,15 часа в четвъртък Наков се качва на подземното влакче на станцията на Софийския университет в посока Младост. "В последния момент влязох в последната врата на последния вагон", обясни той пред "24 часа".

Свитата му ръка обаче е притисната от вратата и лакътят му остава отвън.

"Веднага натиснахме бутона за връзка с машиниста - обясни возилият се в същия вагон №2017 Димитър Димитров. И продължи: - Той обясни, че не може да отвори само една врата. А всички врати няма да отвори заради разпоредби за безопасност, за да не падне друг пътник или пътници и да стане по-тежък инцидент."

За малшанс на Нако Наков след станция "Софийски университет" на останалите до Младост пасажерите слизат и се качват от вратите от другата страна.

"На всяка спирка хората звъняха на машиниста, но той отказа да ме освободи, за да не падне някой. Ако е в движение, разбирам. Но на спирките може и да се намери решение", продължи инженерът Нако Наков.

"Добре че отвън беше само лакътят ми. Ако беше цялата ми ръка, друг влак можеше да я отсече", добавя той. И вчера ръката продължаваше да го боли, но за негова радост по-тежки последствия няма.

"Качих се уж за една спирка - до стадион "Васил Левски". Но чак като стигнахме Младост, ме освободиха. После се върнах пак с метрото. Но и аз си взех поука - колкото и да бързам, вече ще чакам да дойде следващият влак, вместо да се качвам в последния момент", заключи философски Наков.

"Не обвиняваме машиниста, че е спазвал указанията, но от метрополитена може и да измислят как да се реагира при друга подобна ситуация", каза Димитър Димитров.

Водещи новини

Още новини