НАП Пловдив продаде имоти на длъжници за 1 600 000 лева

share

Териториалната дирекция на НАП в Пловдив продаде имоти на длъжници на обща стойност 1 635 640 лева. Имотите са на лица с данъчни и осигурителни задължения, а разпродажбата е извършена за 7-те месеца на годината чрез 50 успешни търга от публичните изпълнители от дирекция "Събиране".

Най-много от приходите - 1 486 745 лева, са от продажбата на недвижими имоти, сред които най-много са селскостопански постройки на земеделски кооперации. 130 010 лева са от продажбата на 16 превозни средства и производствени машини. Останалата сума е от търгове на движими вещи, уточниха от териториалната дирекция.

Само през юли публичните изпълнители от НАП-Пловдив са намерили купувачи на 4 трактора, 6 имота и една шевна машина. Търговете са се състояли в Пловдив и в Пазарджик, като някои са завършили на цени, два пъти по-високи от първоначално обявените заради големия интерес и оспорваното наддаване от кандидат-купувачите.

В списъка на ТД на НАП в Пловдив са още 84 имота и 92 превозни средства, чиито собственици имат данъчно-осигурителни задължения.

Водещи новини

Още новини