Фандъкова: Трябва национална стратегия за справяне с бездомните кучета

share

Пожелавам си много здраве през 2014 години, за да мога да изпълнявам задачите, които софиянци са ми поставили. Градът е много голям и са необходими много усилия и средства, за да си вършим качествено работата. Идеята е да не натоварваме допълнително жителите на столицата.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Йорданка Фандъкова, кмет на София. Това, че съм била учителка и директор, ми помага много. Задача на всички е да работим за увеличаване на раждаемостта в България. Нашата работа е да осигуряваме места в детските градини. През 2014 година ще продължим със строителството им. В София няма спад на раждаемостта и спад на търсенето на места в градините. В момента строим 14 детски градини, разкри Фандъкова. През месец февруари ще стане ясно дали ще поскъпва билетчето за автобуса. Чакам доклад на комисията по градски транспорт. Аз съм заявила категорично моето мнение, че картите трябва да останат със същите цени. За цени на билета не мога да говоря. Идеята ми е да се стимулират редовните пътници, които използват карти, заяви още кметицата.

В много скоро време трябва да се приеме национална стратегия за справяне с бездомните кучета. Всички общини трябва да работим заедно. Проблемът е много голям. "Екоравновесие" вършат чудесна работа към момента. Най-справедливият начин за изчисляване на такса смет е на база количеството отпадъци изхвърлени от всеки. Очаквам държавата да предложи тази методика, допълни Фандъкова.

Водещи новини

Още новини