Масови проверки в търговските обекти по празниците

share

Масови проверки на хранителни магазини, кланици и складове извършват инспектори от Областна дирекция Безопасност на храните в Сливен.

Съставени са два акта на фирми в Сливенско до сега, съобщи директорът на Областна агенция по безопасност на храните  д-р Пламен Пенчев, цитиран от "Дарик".

Глобена е кетърингова фирма за неспазване на Наредба за предлагане на продукти на деца в Сливен и баничарница в село Камен, работеща без разрешително.

За празничните дни са сформирани екипи от инспектори към агенцията, които основно проверяват произхода на месото, етикирането, документите за регистрация на магазина, произхода на храните, годността и разрешителните за продажба, уточни д-р Пенчев.

На нарушителите се налагат глоби и се издават предписания. Ако те не бъдат изпълнени в необходимия срок ще бъдат санкционирани, като глобите варират от 500 до 1000 лева, за юридически лица и повторни нарушения санкциите са над 1000 лева, допълни директорът.

Д-р Пламен Пенчев съветва всички, които ще колят домашни животни, първо да направят изследвания на месото и след това да го ядат, за да си спестят неприятности по празниците.

Водещи новини

Още новини