176-та поредна вечер на протести

share

За 176-та поредна вечер недоволни от управлението на правителството се събраха пред парламента въпреки ниските температури и снега.

Към 19:00 ч. пред Народното събрание имаше около двадесетина мирни протестиращи. С кратки викове „Оставка" те обявиха началото на поредната вечер на недоволство. Имаше амбиция от тяхна страна да се блокира движението по бул. „Цар Освободител", но впоследствие недоволните решиха да изчакат, за да могат да се съберат повече.

Това, обаче, не се случи, тъй като малко преди 19:30 ч. към протестиращите пред парламента се присъединиха още около 15 души, които се бяха събрали пред Министерски съвет. Общо се събраха не повече от 35 души, които, благодарение на тъпаните, създадоха обичайната обстановка.

Пред Народното събрание се раздаваше червено вино за всеки желаещ.

Вероятно силният снеговалеж, ниските температури и празникът Никулден отказаха по-голяма част от участниците в протестите срещу правителството на премиера Пламен Орешарски.

Около 20:00 ч. повечето хора се разотидоха.

Диаметърът на огражденията около парламента бе сравнително свит, движението беше позволено между сградите на Народното събрание и БАН в посока храм-паметника „Александър Невски", липсват и органи на реда.

Протестната вечер премина спокойно и без никакво напрежение.

Водещи новини

Още новини