Тапи от коли на "Цанков камък"

Булфото
share

Опашки от автомобили се образуват на новия път на хидровъзел "Цанков камък", заради обрушаване на ската, от който цяло лято валят камъни.

Участъкът е 300 метра и в него камъни се сипят по урвата постоянно. Работници регулират движението, заедно с работата на багерите и самосвалите, които всеки ден в продължение на месец ще обрушават ската. Движението се спира, докато машините работят и се образуват дълги опашки от двете страни.

До месец трябва да се изкопаят 250 кубика от срутището, за да слезне баирът с 25 метра и да се обезопаси, съобщиха работниците. Каменното срутище тръгна от началото на юни т. г.

В Девин се надигнаха на протест, заради проблемния участък от наречения от премиера "златен" път на "Цанков камък". Той беше направен от строителя на язовира - австрийската фирма "Алпине Бау" и пуснат за движение още миналата година, но още не е узаконен. Има акт 15, но още няма акт 16, и все още за него отговаря инвеститорът на хидровъзела - НЕК, посочват от община Девин. Участъкът се обрушава от "Алпине бау".

Водещи новини

Още новини