Свлачище може да откъсне над 6000 души от Шумен

Булфото
share

Свлачище застрашава да откъсне над шест хиляди души от Шумен. Жителите на близък до града квартал може да нямат пряка връзка с града, ако пътят продължи да пропада.

Заради свлачище от години прекият път до близкият до Шумен квартал Дивдядово пропада. Предприетите мерки не дават резултат и съвсем скоро може да се окаже, че пътят ще е неизползваем, което ще накара хората да заобикалят с километри. „Тука, ще се заобикаля около езерото някъде около 7 километра е обиколния път, иначе проблема съществува много отдавна, затворен е пътя, преминават от ляво от дясно”, обясни Каро Чанов.

Ремонтът на пропадащия участък и укрепване на свлачището ще струва няколко милиона, средства с които община Шумен не разполага.

„Този път е изключително натоварен и сега се опитваме с допълнителна промяна на организацията на движението, която ще бъде извършена тази и другата седмица да удължим живота на тази пътна връзка”, обясни пред БТВ д-р инж. Иван Йонков - зам.-кмет на Община Шумен.

Предвижда се и частичен ремонт, но това няма да спаси пътя, докато свличащото не бъде укрепено изцяло и рискът Дивдядово да бъде откъснато от града ще продължи да съществува.

Водещи новини

Още новини