Започва незаконно строителство на "Южен поток", твърдят граждани

share

Без разрешително, без одобрен ПУП, без да е минало обсъждане и без разрешение от Министерството на околната среда и водите, на плаж Паша дере във Варна вече са закарани машини и тече подготовката за строеж на Газопровод "Южен поток".

Това съобщават пред Дарик гневни граждани, които уточняват, че не знаят дали има подписан договор, но започва строеж без за това да има окончателно разрешение от Министерството на околната среда и водите за излизане на газопровод на брега.

„Няма още решение и одобрение на тази най-съществена част от проекта. Още не се провело задължителното обсъждане по закон за това във Варна. Няма как и това да са машини за обследване и сондиране, защото докладът по ОВОС на морската част вече е готов и предстои да бъде обсъден и разгледан на 19 декември от 16.00 часа в Археологическия музей. Грубо се нарушава собственото ни законодателство, за да угодим на чужди корпоративни интереси.

Това означава, че нашите управници най-нагло показват законите, че цялото обсъждане на проблемите около този проект е проформа. Ние сме меко казано шокирани, ние сме разгневени. Държавата си затваря очите , че вече започва строеж във Варна при положение, че сама още не си е приключила всички законови процедури по този проект“, се казва в гневно писмо на протестиращите срещу строежа.

Водещи новини

Още новини