Задочници по право се обявиха против окупацията

Булфото
share

Студенти от специалност "Право", задочно обучение, се обявиха срещу окупацията на Софийския университет. В декларация до ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски” - проф. Иван Илчев, декана на юридическия факултет доц. Сашо Пенов и до институциите, имащи отношение към окупацията на Ректората, се казва:

„Ние студентите от 6-ти курс задочно обучение специалност право, изразяваме категоричното си несъгласие със погазването застрашава нето на основните ни права за образование, във връзка с така провежданата окупация. Считаме че всеки има право на протест стига този протест да не засяга правата на трети лица които са добросъвестни по отношение както на обществото така и на образователната ни система”. В декларацията студентите изразяват надежда - деканското и ректорското ръководство на университета да направят всичко, което е по силите им, тази окупация да не повлияе на резултатите от и на провеждането на държавната изпитна сесия.

„Настояваме колегите които окупират ректората на Софийски университет да не радикализират своите действия спрямо останалите си колеги, които искат да завършат този университет, независимо от политическите искания които се поставят. Призоваваме всички институции, които могат да имат отношение спрямо тази окупация да заемат своите позиции и да изпълняват грижливо своите законови задължения и правомощия”, се казва още в декларацията на студентите.

Водещи новини

Още новини