Мъж от Телиш заплаши да се самозапали! Не иска бежанци (видео)

share

Жителите на Телиш продължават да протестират срещу решението за настаняването на бежанци в тяхното село.

В пряко включване по БНТ хората нападнаха министър Цветлин Йовчев. "Не ги искаме тези хора тук. Омръзна ни да ни лъжат. С настаняването на бежанците ще бъдат изгонени всички инвеститори.". Хората бяха направили пита с късмети, с която да посрещнат министър Йовчев. Някои от късметите гласяха "Изнасилена дъщеря", "Мъж в затвора", "България загива".

Пред камерите на националната телевизия един от участниците в протеста заплаши, че ще самозапали, ако в селото бъдат настанени бежанци. "Не ги искаме. Разберете, че не желаем в нашето село да идват тези хора. Няма да направим компромис и няма да има договорки с правителството. Не искам да говоря за самозапалването. Министър Йовчев не спира да ни лъже", заяви афектираният мъж.

По телефона се включи и Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците. "Внимателно следим ситуацията в Телиш. Нашата агенция не може да взима решения за настаняване и ние само изпълняваме нарежданията на правителството. Разбирам хората. Те са прави, че на са били информирани. Жителите на Телиш обаче трябва да правят разлика между бежанци и нелегални имигранти. В нашите центрове има само бежанци от Сирия. Аз ги каня лично, начело с кметицата да дойдат и да се убедят, че в нашите центрове има само хора останали без дом и страна. Някой насажда на хората от Телиш, че при тях дойдат убийци, наркомани и престъпници. България е членка на Европейския съюз и трябва да изпълнява поетите ангажименти. При нас в Агенцията има само хора, които изпитват неимоверни трудности и са преживели много нещастия", каза Чирпанлиев.

Протестиращите от Телиш категорично отказаха поканата на шефа на Агенцията за бежанците. "Няма да ходим по никакви лагери. Твърдо не. Ние знаем за проблемите на тези хора. Дадохме им дрехи, които те разпиляха и не уважиха нашата благотворителност. Не искаме бежанци", категорични бяха хората.

Водещи новини

Още новини