Майки от Добрич обвиниха държавата в дискриминация

share

С Отворено писмо, адресирано както до политическите сили в Народното събрание, така и до президента, социалния и финансовия министри, председателя на Народното събрание, премиера и комисиите за защита от дискриминация и закрила на детето, майки от Добрич и региона искат равни детски надбавки за всички деца в страната, пише "Стандарт".

Майките посочват, че предлаганият механизъм дели децата на България на първо родено и второ родено и питат: "С какво, искам да ни кажете, едното дете заслужава повече от другото?"

Те добавят още, че в България е лукс да имаш второ дете и питат в колко български семейства има по две деца. "Не делете децата ни, уважаеми, всички те са деца на България, имащи равни права. Искаме децата да са приоритет на властта, много ли искаме?" - пишат още родителите.

"Детски за всички деца, всички! Родителите да получават детски само срещу Акт за раждане, а не срещу доходи! Държавата трябва да се грижи за бъдещето си! а това са и нашите данъци! На всички еднакво! Без значение от дохода! Това е дискриминация!", са родителските искания, който са категорични и за това, че с ваучерите ще се облагодетелстват търговски вериги, а не децата на България.

Водещи новини

Още новини