Пуснаха снимки на "родителите" на малката Мария

share

С прокурорско разрешение бяха разпространени снимките на "родителите" на малката Мария.

Срещу двамата е образувано наказателно производство за отвличане на непълнолетно дете. Според информация 40-годишната Елефтерия Димопулу ще бъде прехвърлена в затвора Коридалос, а 39-годишният Христос Сали в затвора - "Лариса".

Малката Мария вече е спокойна. 4-годишното дете, което бе намерено в циганския катун във Фарсала, е преместено в защитено жилище на организацията “Усмивка на детето”. Според председателя на фондацията Костас Янопулос Мария отдава голямо значение на реда и чистотата. Грижи се за своята хигиена и държи куклите  да бъдат красиви, чисти и подредени. Малката има желание да учи нови неща, веднага се е приспособила към новия си живот, като не е изключено скоро да се присъедини и към уроците, организирани от “Усмивка на детето”.

В “Усмивка на детето” са получени над 8000 обаждания от семейства както от Гърция, така и от чужбина, изгубили дете през 2009 г., както и такива, на които е казано, че детето им се е родило мъртво. Пробите от ДНК на родители от най-малко седем държави са изпратени в гръцки съдебни лаборатории. Става дума за родители, които искат да научат дали Мария не е тяхното дете.

Христос Сали

Елефтерия Димопулу
 

С прокурорско разрешение бяха разпространени снимките на “родителите” на малката Мария. Срещу двамата е образувано наказателно производство за отвличанена непълнолетно дете. Според информация 40-годишната Елефтерия Димопулу ще бъде прехвърлена в затвора Коридалос, а 39-годишния Христо Сали в затвора Лариса.

Четете още: Разпространиха снимките на двойката роми | Български новини

Водещи новини

Още новини