Пускат допълнителни вагони заради Spirit of Burgas

Булфото
share

През периода от 13 до 15 август включително, „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще осигури допълнителни вагони за съставите на 11 влака, които пътуват между София и Бургас, съобщиха от БДЖ.

Увеличаването на превозния капацитет на тези влакове се прави във връзка с предстоящото четвърто издание на музикалния фестивал Spirit of Burgas, който ще се проведе в град Бургас от 12 до 14 август.

За да осигури удобното придвижване на меломанската аудитория до черноморския град и обратно до столицата, железопътният превозвач ще добави 19 допълнителни вагона към съставите на 11 влака, които пътуват по това направление.

На 13 август с допълнителни вагони ще се движат два бързи влака между София и Бургас, както и бързият влак със задължителна резервация „Слънчев бряг” от Бургас за София.

На 14 август с увеличени състави ще пътуват бързите влакове със задължителна резервация „Слънчев бряг” и „Чайка” от София за Бургас, бързият влак със задължителна резервация „Родопи” от Пловдив за Бургас, бързият влак със задължителна резервация „Слънчев бряг” от Бургас до Пловдив, както и два бързи влака, които се движат между София и Бургас.

На 15 август с допълнителни вагони ще се движат един бърз влак със задължителна резервация „Чайка” от Бургас за София, както и един бърз влак от Бургас за София.

По този начин ще има 1 600 допълнителни седящи места през целия период на фестивала. Хората могат да се възползват и от възможността за пътуване с бързия влак със задължителна резервация „Бургас Уикенд”, като предварително закупят своите билети и резервации за седящи места.

Подробна информация за свободните места във влаковете може да бъде получена от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната. Телефоните за връзка с билетните каси в гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

Водещи новини

Още новини