#ДАНСwithme 104: "Писна ми от рубладжии и поцелуйковци! Оставка!" (обновена)

Булфото
share

За 104-та вечер протестиращи поискаха оставката на кабинета "Орешарски". Недоволните граждани се събраха за поредна вечер в центъра на София - пред сградата на Министерския съвет.

Събрали са се около 70 души, които скандират "Оставка" под звуците на барабани, свирки и тромби. Един от протестиращите държи глава на кон от стиропор, по чиято шия има кръв. Сред издигнатите лозунги са: "Писна ми от рубладжии и поцелуйковци! Оставка!" и "Партиите забранени, не работят в интерес на народа". Част от протестиращите и тази вечер носят жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”. В района на протеста има полицейско присъствие.

Шествието премина през централите на БСП и ДПС. Протестиращите скандират „Червени боклуци” и „Който не скача и не пее, е червен”. Пред сградата на БСП има разположен полицейски кордон, който следи за реда. Чуват се освирквания и тупан на барабани. След това протестното шествие се насочи и към централата на ДПС, където също се чуваха освирквания и скандирания „Мафия”. Движението по бул. "Александър Стамболийски" бе блокирано.

Около 20.30 часа протестното шествие в столицата достигна сградата на Народното събрание. След като протестиращите преминаха покрай партиините цдентрали на БСП и ДПС, те се върнаха пред сградата на Министерски съвет, а след това се отправиха към сградата на Народното събрание. Недоволните граждани свирят със свирки, развяват българското знаме, бият барабани, чуват се и силни освирквания и скандирания „Мафия” и „Оставка”. Пред сградата на Народното събрание, протестиращите слушат песни, които се излъчват на видео стена, разположена до паметника на Цар Освободител. Броят на събралите се намалява.

Протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 250 души към 19.40 часа,  съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма данни за инциденти.

Водещи новини

Още новини