102-ра поредна вечер на протести (обновена)

Булфото
share

Недоволните от управлението на правителството на Пламен Орешарски се събраха за 102-ра поредна вечер пред сградата на Министерски съвет.

Хората блокираха движението на площад "Независимост" и скандираха оставка. Към 19.50 часа участниците в #ДАНСwithme в столицата се отправи към сградата на Народното събрание. Протестиращите тупат на барабани и свирят със свирки. Участниците в протеста носят плакати с надписи-„Кой дърпа конците”, „Където има мръсотия, там търсим Русия”, има и пет плаката, на които пише „66 години от екзекуцията на Никола Петков”. Протестиращите са около 300 души. 

Към 20.10 часа протестиращите достигнаха сградата на Народното събрание. Те скандират „Оставка” и освиркват сградата. До палатковия лагер на протестиращите е закачен голям бял балон, който гласи „Оставка" и "Кой предложи Пеевски”, също така има и голям екран, от който се чува песента „Облаче ле бяло” в изпълнение на певеца Дони. В района на парламента има засилено полицейско присъствие.

Към 20.40 часа броят на протестиращите пред сградата на Народното събрание в столицата намалява, като движението в района остава блокирано. Част от протестиращите влязоха в конфликт по между си, заради един плакат, на който имаше снимки на всички политици от Прехода, от различни политически партии, а над снимките – надпис, гласящ-„Корпоративна търговска банда”. Според мъжа, който носеше плаката, някои протестиращи, са смятали, че не е трябвало част от лицата да бъдат там. Според него на плаката са всички политици, заради които 23 години България тъпче на едно място и сега протестиращите са на улицата. По-рано протестиращите коленичиха за една минута и запазиха мълчание за загиналите за демокрацията. На поставения екран се сменят снимки и звучат български песни.

Водещи новини

Още новини