Спасяват детската градина в Ягодово от затваряне

share

Общинският съветник от община „Родопи” Владимир Маринов дари строителни материали за належащ ремонт на единствената детска градина в Ягодово. В негово присъствие днес и пред директора на градината – Румяна Апостолова, камиони доставиха строителните материали, необходими за обновяването на кухненския блок.

„Имаме множество предписания от РИОКОЗ – последните с ултимативен тон. Ремонтът е крайно необходим и спешен, тъй като кухненският блок не може да остане в този вид. Ако не предприемем нищо – ще ни затворят с основание през септември”, потвърди днес директорът на ЦДГ „Пролет” Румяна Апостолова, предаде КРОСС.

Ремонт досега не е предприет поради липса на средства.

ЦДГ „Пролет” е единствената детска градина в едно от най-големите селища на община „Родопи” – Ягодово, което е само на 6 км. от Пловдив. В забавачницата се обучават близо 100 деца. Основен ремонт там не е правен, градината е строена през 1968 г. Подменена е дограмата и санитарните възли. Всичко останало, в това число и кухненския блок, се нуждае от сериозно обновяване. Наложило се преди време една от майките да дари плочки, с които да се подмени изцяло разбитата настилка в двора, точно пред входа на градината. В градината няма и хладилник и това създава още по-големи трудности пред персонала, за да бъдат съхранявани продуктите.

Родители от Ягодово коментираха, че е недопустимо единственото детско заведение в такова голямо село да се руши и да е пред опасност от затваряне. Сега се надяват, след като има направено дарение и материалите за ремонт са доставени, кметът Йордан Шишков да се разпореди да се започне работа, за да отвори детската градина наесен.

Водещи новини

Още новини