МВР: Надхвърлен е капацитетът за настаняване на бежанци

Булфото
share

През последните пет дни са заловени 228 сирийски граждани, преминали незаконно границата ни с Турция. От МВР допълват, че освен тях още 91 души са преминали границата ни нелегално.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 1 930 лица. Към момента той е надхвърлен с 438 места, обобщават още от МВР.

В помещения за временно настаняване на задържани лица в сгради на Гранична полиция в Елхово са настанени общо 166 души. Основен проблем в работата там е невъзможността за своевременно настаняване на хора с изтекла заповед за задържане в транзитните центрове на Държавната агенция за бежанците и специализираните домове на дирекция "Миграция".

От МВР обобщават още, че се търси подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване на бежанци. БЧК има готовност при необходимост да стартира национална кампания за набиране на финансови средства. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Водещи новини

Още новини