Петко Бочаров: Няма друга нация заразена до такава степен от комунизма

share

Няма друга държава в света, където да се използва понятието "Цар освободител". Няма друга нация заразена до такава степен от комунизма.

Това каза журналистът Петко Бочаров в студиото на сутрешния блок на TV7. Не може да има паметник на чужда армия в центъра на София. Идеята да има музей на комунизма е много добра. Всички паметници от този род трябва да отидат в този музей, продължи Бочаров. Той разказа спомените си за 9 септември. Никой не разбра какво се случва на тази дата. Нямаше всенародни тържества и празненства. Посрещането на партизаните с цветя го гледах после по кино прегледите. На живо не съм виждал такива неща. На 9 септември си бях в София и не помня някой да е излизал по улиците и да е празнувал, каза журналистът.

Вярвам, че България ще върви напред и предстоят хубави времена за нашата нация. Ние сме преживели четири национални катастрофи. Преживял съм три епохи-царска България, комунистическа България и демократична България. Последната, след 10 ноември 1989 година, ми харесва най-много. Тогава журналистиката беше много свободна. В последните години забелязвам, че има известно ограничаване върху свободата на словото. Най-голяма беше цензурата по комунистическо време, завърши Бочаров.

Водещи новини

Още новини