Янаки Стоилов: Въпросът за хипермаркатите няма да бъде разделителен

Булфото
share

Наша предизборна цел беше да бъдат предприети действия за защита на българските производители, което означава по-широк и равностоен достъп на техните продукти до големите търговски вериги. Въпросът с тяхното работно време не сме го обсъждали. Това заяви на пресконференция депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов по повод идеята хипермаркетите да не работят събота и неделя.

„Може би не сме се европеизирали в толкова голяма степен, колкото някои други държави, в които има значителни ограничения в работното време на големи търговски вериги поне в неделните дни. Този въпрос няма да бъде разделителен, по него няма да се създаде недоволство у българските граждани. На този етап са приоритет онези въпроси, които да засилят възможностите за българското производство и неговата реализация в най-различни форми – тържища за земеделска продукция, преработвателни предприятия и равностойни условия в търговските вериги, независимо кой е техният собственик”, обясни Стоилов.

„Големите градове се превърнаха в градовете на МОЛ-овете, а не в градовете на хармоничното развитие. Това е станало част от живота на младите хора, разпределяне на свободното време на семейства. Не се опасявайте, по тази тема едва ли ще има конфликтни решения. Но е добре, че започва да се обсъжда и би трябвало да се постави в европейски контекст”, каза още той.

Водещи новини

Още новини