Два месеца не стихват протестите срещу кабинета "Орешарски"

Булфото
share

На площад "Независимост" и днес се събраха протестиращи с искания за оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори. Протестите срещу кабинета "Орешарски" започнаха точно преди два месеца и продължават шейсет и два дни.

Протестното шествие се насочи по обичайния си маршрут - към Народното събрание. То преминава спокойно. Към 20.00 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 250, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма данни за инциденти. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и обществения ред.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни, след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, по-късно отменен от Народното събрание, припомня БТА. Продължава и пешеходният поход "Орешарски марш". Групата тръгна от Бургас към Бяла. Крайната цел на участниците, които също искат оставката на кабинета, е резиденция "Евксиноград" край Варна.

Протестиращи заявиха, че ще блокират парламента от 08,00 часа сутринта в петък. В този ден депутатите се събират на извънредно заседание. Единствената точка в дневния ред са върнатите от президента промени в закона за държавния бюджет за тази година.

Водещи новини

Още новини